Maandblad
GEBEDSKALENDER

Met deze gebedskalender kan u elke dag bidden voor een ander land, waar op dit moment een nood dreigt. Deze gebedskalender voor 7 dagen, en dat 4 weken lang, kan daarbij voor u een praktische hulp zijn om te bidden voor broeders en zusters in nood in de wereld.

Elke maand wordt deze gebedskalender vernieuwd.


       Gebedskalender voor april 2018:

Zondag:
Nigeria - In februari werden 110 schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram militanten.
Bid voor de ontvoerde meisjes en hun gezinnen. Bid voor hun veiligheid en dat ze snel zullen worden bevrijd.

Maandag:
Ghana - Minstens vier kerken werden verboden om diensten te houden in de noordelijke stad Tamale. Bid voor de christenen uit deze kerken, dat ze ondanks deze tegenslag toch kunnen samenkomen.

Dinsdag:
Noord-Korea - Dank God voor Kyung-ja, die voor het eerst over God hoorde toen ze in een Noord-Koreaanse gevangenis werd ondervraagd. "Hebben mensen in China je over God vertelt?" Ze kon ontsnappen uit de gevangenis en ontmoette haar dochter in Zuid-Korea. Deze vertelde haar meer over God en Kyung-ja gaf haar leven aan de Heer.

Woensdag:
Mexico - Twee zendelingen van Christian Aid Mission werden onlangs door de lokale overheid verbannen uit Oaxaca. Dit wegens het 'stelen van hun taal' omdat ze de lokale taal aan het leren waren. Bid voor deze zendelingen  en de lokale kerk, dat God hen mag leiden en deze gebeurtenis ten goede zal gebruiken.

Donderdag:
Egypte - In herinnering van de 20 Egyptische en 1 Ghanese martelaren, vermoord door IS aan de Libische kust,    werd voorbije maand een nieuwe Koptische kerk ingewijd:  De Kerk van de Libische Martelaren. Dank God hiervoor.

Vrijdag:
China - Ondanks een goede gezondheid, stierf een bekende Chinese advocaat voor Christelijke mensenrechten, in het ziekenhuis. Mogelijk is de overheid hiervoor verantwoordelijk. Bid voor troost voor de familie en vrienden van Dr. Li Baiguang. Bid ook voor de kerk van China, die vervolgd wordt door de Chinese overheid.

Zaterdag:
Algerije  - Voorganger Nordine werd veroordeeld tot een korte gevangenisstraf en het betalen van een borgsom, omdat hij moslims deed twijfelen aan hun geloof. Bid voor de christenen in Algerije die steeds meer druk voelen van de regering. Bid dat ze standvastig mogen staan in hun geloof.
Neem de vrijheid die wij hier kennen nooit als vanzelfsprekend. In vele landen zijn christenen niet vrij om samen te komen, bijbel te lezen of te bidden.
UP
 
Home Over ons Onze projecten Deelnemen
Video's Links Contact Gebed
GEBEDSKAART

Deze kaart is gratis bij ons verkrijgbaar. Een waardevol hulpmiddel bij uw gebed voor onze broers en zusters in zovele landen!

Voor meer info klik hier en stuur ons een berichtje met je "Aanvraag voor een Gebedskaart"
Klik op deze kaart en vind meer informatie over alle landen in de verdrukte gebieden

U kan onze gebedskaart (60x45) gratis verkrijgen op aanvraag.
 
Klik op de kaart voor meer informatie over alle landen
10 Manieren om te Bidden voor Onze Vervolgde Familie


1. Bid dat vervolgde gelovigen Gods nabijheid mogen voelen (Hebr. 13:5).
2. Bid dat zij zich verbonden mogen voelen met het grote Lichaam van Christus (1 Kor. 12:20, 26)
3. Bid dat zij door God getroost mogen worden wanneer leden van hun familie worden gedood, gekwetst of gevangen omwille van hun getuigenis (2 Kor. 1: 3-5)
4. Bid dat zij mogelijkheden krijgen om het Evangelie te delen (Kol. 4:3).
5. Bid dat ze met vrijmoedigheid over Christus kunnen spreken (Fil. 1:14).
6. bid dat ze hun vervolgers mogen vergeven en liefhebben (Matt. 5:44).
7. Bid dat hun zendingsactiviteiten niet ontdekt worden door autoriteiten of anderen die hen willen doen zwijgen (Hand. 9:25).
8. Bid dat zij zich mogen verblijden in hun lijden (Hand. 5:41).
9. Bid dat Gods Woord hen mag verfrissen en ze kunnen groeien in geloof (Efez. 6:17).
10. Bid dat zij versterkt mogen zijn door de gebeden van hun geloofsgenoten (Judas 20-25).