Maandblad
GEBEDSKALENDER

Met deze gebedskalender kan u elke dag bidden voor een ander land, waar op dit moment een nood dreigt. Deze gebedskalender voor 7 dagen, en dat 4 weken lang, kan daarbij voor u een praktische hulp zijn om te bidden voor broeders en zusters in nood in de wereld.

Elke maand wordt deze gebedskalender vernieuwd.


       Gebedskalender voor december 2017:

Zondag:
Tadzjikistan - Bid voor Bakrom, een voorganger, die werd veroordeeld tot driejaar gevangenisstraf omdat hij "extremistische" liederen zong in de kerk. Hij werd onlangs verplaatst naar een andere gevangenis en in eenzame opsluiting gezet.

Maandag:
China - Bid voor de familie Shizhen dat werd gearresteerd op 22 september. Het gezin ging de straat op met hun huiskerk, zong liederen en proclameerde Christus in het publiek. De lokale overheden vonden dit niet kunnen en arresteerde het gezin. Bid dat ze een voorbeeld en getuigenis mogen zijn voor andere mensen in hun regio.

Dinsdag:
Nigeria- Op 24 oktober werden onze zuster Rebecca Choji en haar twee kinderen neergeschoten door gewapende leden van Boko Haram. Ze zijn nu bij de Heer, maar bid dat God zich mag ontfermen over de overlevende familieleden van dit gezin. Bid ook dat de Heer de harten van deze Moslimstrijders mag veranderen en hen zal redden.

Woensdag:
Irak - Honderden Irakese christengezinnen moeten opnieuw vluchten na net teruggekeerd te zijn in hun thuisstad 'Teleskuf. Bid dat God rust en vrede mag brengen in het land. Dit is de nood van vele christen gezinnen in Irak, zeker in conflictgebieden (ISIS). Bid dat God de gezinnen mag helpen om door hun erge trauma's heen te geraken.

Donderdag:
Burma -   Op 27 oktober werden twee assistent pastors op valse beschuldigingen (spionage, haat tegen het leger, ...) veroordeeld. Pastor Dom kreeg tot vier jaar gevangenisstraf en Pastor Lang tot 2 jaar. Bid dat God hen vrede mag geven in deze situatie, en hen snel zal bevrijden.

Vrijdag:
Kazakhstan -Dank de Heer want op 2 oktober werd onze broeder Yklas vrijgelaten uit de gevangenis na meer dan twee jaar vastgezeten te hebben. Hij werd in 2015 veroordeeld omdat hij andere mensen zou aanzetten tot religieuze haat. Dankzij God is hij vandaag terug vrij!

Zaterdag:
Egypte  - Dank God dat Marilyn, een zestienjarig christenmeisje, vrij is gelaten en veilig weer bij haar familie is. Ze werd ontvoerd door mannen die meisjes dwingen moslim te worden en daarna uit huwelijken aan vreemden voor geld. Bid dat ze goed mag herstellen, emotioneel en spiritueel.
Neem de vrijheid die wij hier kennen nooit als vanzelfsprekend. In vele landen zijn christenen niet vrij om samen te komen, bijbel te lezen of te bidden.
UP
 
Home Over ons Onze projecten Deelnemen
Video's Links Contact Gebed
GEBEDSKAART

Deze kaart is gratis bij ons verkrijgbaar. Een waardevol hulpmiddel bij uw gebed voor onze broers en zusters in zovele landen!

Voor meer info klik hier en stuur ons een berichtje met je "Aanvraag voor een Gebedskaart"
Klik op deze kaart en vind meer informatie over alle landen in de verdrukte gebieden

U kan onze gebedskaart (60x45) gratis verkrijgen op aanvraag.
 
Klik op de kaart voor meer informatie over alle landen
10 Manieren om te Bidden voor Onze Vervolgde Familie


1. Bid dat vervolgde gelovigen Gods nabijheid mogen voelen (Hebr. 13:5).
2. Bid dat zij zich verbonden mogen voelen met het grote Lichaam van Christus (1 Kor. 12:20, 26)
3. Bid dat zij door God getroost mogen worden wanneer leden van hun familie worden gedood, gekwetst of gevangen omwille van hun getuigenis (2 Kor. 1: 3-5)
4. Bid dat zij mogelijkheden krijgen om het Evangelie te delen (Kol. 4:3).
5. Bid dat ze met vrijmoedigheid over Christus kunnen spreken (Fil. 1:14).
6. bid dat ze hun vervolgers mogen vergeven en liefhebben (Matt. 5:44).
7. Bid dat hun zendingsactiviteiten niet ontdekt worden door autoriteiten of anderen die hen willen doen zwijgen (Hand. 9:25).
8. Bid dat zij zich mogen verblijden in hun lijden (Hand. 5:41).
9. Bid dat Gods Woord hen mag verfrissen en ze kunnen groeien in geloof (Efez. 6:17).
10. Bid dat zij versterkt mogen zijn door de gebeden van hun geloofsgenoten (Judas 20-25).