UP
 
Ons maandblad
Home Over ons Onze projecten Deelnemen
Video's Links Contact Gebed

U kan ons maandblad gratis ontvangen.  Indien u graag meer wilt weten over verdrukte christenen wereldwijd, dan kan U zich abonneren op ons maandblad via dit formulier.
 
Ons maandblad voor januari 2017
Denk aan de gevangenen

Richard Wurmbrand werd in 1948 gearresteerd door de geheime politie en opgesloten in een isoleercel als "gevangene nr één". Na meer dan 8 jaar gevangenis werd Richard vrijgelaten. Hij mocht niet meer prediken. Maar ondanks de wrede behandeling en de dreigementen, gaf Richard niet op. Zodra hij vrij kwam, zette hij zijn werk verder.

Net zoals hem, gaan vele christenen na hun vrijlatong verder met het werk dat God hen heeft toevertrouwd, ongeacht de waarschuwingen om niet meer te preken of terug naar de gevangenis te worden gestuurd. In deze nieuwsbrief vindt U enkele getuigenissen van hedendaagse gevangenen die, net als Richard Wurmbrandn Christus trouw blijven en niet stoppen met het prediken van het Evangelie...

Lees over deze getuigenissen in ons maandblad van januari 2017....
Ons maandblad voor februari 2017
Hoop te midden van verdriet

Hamidah (Irak) "Ik mis mijn zoon"

De veertienjarige Zaid had net een nieuwe gsm van zijn tante gekregen. Hij stak de straat over om hen aan zijn vrienden te laten zien. Even later reed er een auto de straat in en er stapten drie moslimmannen uit. "Ben jij christen?" vroeg één van hen en hij duwde de twee andere jongens opzij.

Nog voordat Zaid "ja" kon zeggen, had één van de mannen zijn pistool gericht en schoot driemaal op zaid. Vervolgens sprongen ze terug in de auto en spurten weg. Hamidah, haar echtgenoot Ibrahim en hun drie oudere zonen waren met stomheid geslagen.

Lees hun verhaal in ons maandblad van februari 2017....
Ons maandblad voor maart 2017
Je dochter meegenomen door IS

"Geef mijn dochter terug!", schreeuwde ik. Maar ik moest zwijgen en mijn mond houden, anders zouden ze me vermoorden.
Ayda moest toekijken toen haar driejarige dochter Christine werd afgepakt en meegenomen door een behaarde IS-strijder. Een foto van de peuter aan de muur herinnert elk moment aan het drama dat zich tweeënhalf jaar geleden afspeelde.
Ayda haalt de foto van de muur boven haar bed. Het meisje kijkt haar vanaf de foto aan met vrolijke ogen en een lachend gezicht. De foto geeft het gevoel dat Christine toch aanwezig is, hoewel ze al tweeënhalf jaar weg is. Voor moeder Ayda voelt het aan alsof haar dochter gisteren pas verdween....

Lees dit droevige verhaal in ons maandblad van maart 2017....
Ons maandblad voor april 2017
Gemarteld om zijn geloof

" Pastor Han, zendeling voor Noord-Korea". Toen pastor Han op een namidag de telefoon opnam in zijn kerk nabij de grens met Noord-Korea, had zijn vrouw geen reden om bezorgd te zijn. Ze wist wel dat zowel de Chinese politie als de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst hen al maanden waarschuwden dat haar man bovenaan de Noord-Koreaanse lijst van gezochte personen prijkte.
Samen met andere christenleiders waren ze overeengekomen om veiligheidsmaatregelen te treffen, die toch toelieten dat hij zijn werk onder Noord-Koreanen kon verder zetten. Maar tegen al die maatregelen in, verliet pastor Han na dat telefoontje meteen zijn kerk. Zijn lichaam werd s'avonds gevonden in de velden bij de grens....

Wat er gebeurde kan je lezen in ons maandblad van april 2017....
Ons maandblad voor mei 2017
Mishandeld, misbruikt en gevlucht

Christa ontmoet als jong Egyptisch moslimmeisje Jezus in een visoen. Dat komt haat duur te staan: familileden slaan haar het ziekenhuis in. Toch houdt ze hhop.
Toen ik zeven jaar was, had ik een visioen. Ik zag een man. Ik herkende Hem niet. Het is moeilijk om te beschrijven hoe Hij eruit zag. Hij droeg een wit kleed en was aardig. Ik vroeg Hem wie Hij was. Hij antwoordde: "Je hebt naar God gevraagd en wilt hem beter leren kennen" Ik voelde dat deze Man vol compassie was. Toen ik het visioen aan mijn familie veetelde, sloegen ze mij. "God is geen man", zeiden ze boos. Toch voelde ik dat ik van hem ging houden, zonder aanwijsbare reden. Ik ging stiekem naar de kerk. Toe ik werd gesnapt sloten mijn ouders mij op in mijn kamer. Ik kon een tijdje niet meer naar school. Mijn moeder was zeer streng....

Wat er verder gebeurt kan je lezen in ons maandblad van mei 2017....
Ons maandblad voor juni 2017
Pastors Chinh's verhaal over geloof en lijden.

De evangelische pastor Nguyen Cong Chinh werd in 2011 gearresteerd en veroordeeld tot 11 jaar gevangenschap wegens het 'ondermijnen van nationale eenheid'. Hij werd in de gevangenis gemarteld. Bid aub mee voor evangelische leiders in Vietnam die steeds oog in oog staan met vervolging.
Kerken en pastors staan vaak onder toezicht van de autoriteiten (lees tegenstanders) en riskeren slagen, gevangenschap en marteling wanneer ze evangeliseren en opkomen voor godsdienstvrijheid. Een voorbeeld hiervan is de moedige pastor Nguyen Cong Chinh....

Wat zijn verhaal is kan je lezen in ons maandblad van juni 2017....
Ons maandblad voor juli 2017
VRIJGELATEN! Petr Jasek zal 14 maanden in een Soedanese cel.

Ze noemden hem vies varken of vuile rat. Ze sloegen hem met een stok op zijn schouders, vingers en in zijn maag. Ze lieten hem lang staan of uren zitten met gekruiste benen. Hij moets hun kleren wassen en de wc schoon maken met zijn blote handen. Petr Jasek, christen uit Tsjechië zat in Soedan gevangen met IS-jihadisten als celgenoot. Ondanks de marteling en vernedering ervooer hij een diepe vrede, zoals hij nog nooit had meegemaakt.

Twee jaar eerder Pter Jasek een droom, waarin hij in een gevangenis leek te ziiten. "Ik zag duidelijk eenzware metalen deur, geelachtig-wit met een klein raampje erin. Ik hoore duidelijk de klik van de deur toen hij gesloten werd. Ook zag ik in mijn droom dat ik gevangen zat op het moment dat mijn dochter afstuderde aan de medische faculteit. De droom verontrustte me, maar ik wilde hem niet delen, zelfs niet met mijn vrouw....

Lees zijn verhaal verder in ons maandblad van juli 2017....