UP
 
Ons maandblad
Home Over ons Onze projecten Deelnemen
Video's Links Contact Gebed

U kan ons maandblad gratis ontvangen.  Indien u graag meer wilt weten over verdrukte christenen wereldwijd, dan kan U zich abonneren op ons maandblad via dit formulier.
 
Ons maandblad voor maart 2017
Je dochter meegenomen door IS

"Geef mijn dochter terug!", schreeuwde ik. Maar ik moest zwijgen en mijn mond houden, anders zouden ze me vermoorden.
Ayda moest toekijken toen haar driejarige dochter Christine werd afgepakt en meegenomen door een behaarde IS-strijder. Een foto van de peuter aan de muur herinnert elk moment aan het drama dat zich tweeënhalf jaar geleden afspeelde.
Ayda haalt de foto van de muur boven haar bed. Het meisje kijkt haar vanaf de foto aan met vrolijke ogen en een lachend gezicht. De foto geeft het gevoel dat Christine toch aanwezig is, hoewel ze al tweeënhalf jaar weg is. Voor moeder Ayda voelt het aan alsof haar dochter gisteren pas verdween....

Lees dit droevige verhaal in ons maandblad van maart 2017....
Ons maandblad voor april 2017
Gemarteld om zijn geloof

" Pastor Han, zendeling voor Noord-Korea". Toen pastor Han op een namidag de telefoon opnam in zijn kerk nabij de grens met Noord-Korea, had zijn vrouw geen reden om bezorgd te zijn. Ze wist wel dat zowel de Chinese politie als de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst hen al maanden waarschuwden dat haar man bovenaan de Noord-Koreaanse lijst van gezochte personen prijkte.
Samen met andere christenleiders waren ze overeengekomen om veiligheidsmaatregelen te treffen, die toch toelieten dat hij zijn werk onder Noord-Koreanen kon verder zetten. Maar tegen al die maatregelen in, verliet pastor Han na dat telefoontje meteen zijn kerk. Zijn lichaam werd s'avonds gevonden in de velden bij de grens....

Wat er gebeurde kan je lezen in ons maandblad van april 2017....
Ons maandblad voor mei 2017
Mishandeld, misbruikt en gevlucht

Christa ontmoet als jong Egyptisch moslimmeisje Jezus in een visoen. Dat komt haat duur te staan: familileden slaan haar het ziekenhuis in. Toch houdt ze hhop.
Toen ik zeven jaar was, had ik een visioen. Ik zag een man. Ik herkende Hem niet. Het is moeilijk om te beschrijven hoe Hij eruit zag. Hij droeg een wit kleed en was aardig. Ik vroeg Hem wie Hij was. Hij antwoordde: "Je hebt naar God gevraagd en wilt hem beter leren kennen" Ik voelde dat deze Man vol compassie was. Toen ik het visioen aan mijn familie veetelde, sloegen ze mij. "God is geen man", zeiden ze boos. Toch voelde ik dat ik van hem ging houden, zonder aanwijsbare reden. Ik ging stiekem naar de kerk. Toe ik werd gesnapt sloten mijn ouders mij op in mijn kamer. Ik kon een tijdje niet meer naar school. Mijn moeder was zeer streng....

Wat er verder gebeurt kan je lezen in ons maandblad van mei 2017....
Ons maandblad voor juni 2017
Pastors Chinh's verhaal over geloof en lijden.

De evangelische pastor Nguyen Cong Chinh werd in 2011 gearresteerd en veroordeeld tot 11 jaar gevangenschap wegens het 'ondermijnen van nationale eenheid'. Hij werd in de gevangenis gemarteld. Bid aub mee voor evangelische leiders in Vietnam die steeds oog in oog staan met vervolging.
Kerken en pastors staan vaak onder toezicht van de autoriteiten (lees tegenstanders) en riskeren slagen, gevangenschap en marteling wanneer ze evangeliseren en opkomen voor godsdienstvrijheid. Een voorbeeld hiervan is de moedige pastor Nguyen Cong Chinh....

Wat zijn verhaal is kan je lezen in ons maandblad van juni 2017....
Ons maandblad voor juli 2017
VRIJGELATEN! Petr Jasek zal 14 maanden in een Soedanese cel.

Ze noemden hem vies varken of vuile rat. Ze sloegen hem met een stok op zijn schouders, vingers en in zijn maag. Ze lieten hem lang staan of uren zitten met gekruiste benen. Hij moets hun kleren wassen en de wc schoon maken met zijn blote handen. Petr Jasek, christen uit Tsjechië zat in Soedan gevangen met IS-jihadisten als celgenoot. Ondanks de marteling en vernedering ervooer hij een diepe vrede, zoals hij nog nooit had meegemaakt.

Twee jaar eerder Pter Jasek een droom, waarin hij in een gevangenis leek te ziiten. "Ik zag duidelijk eenzware metalen deur, geelachtig-wit met een klein raampje erin. Ik hoore duidelijk de klik van de deur toen hij gesloten werd. Ook zag ik in mijn droom dat ik gevangen zat op het moment dat mijn dochter afstuderde aan de medische faculteit. De droom verontrustte me, maar ik wilde hem niet delen, zelfs niet met mijn vrouw....

Lees zijn verhaal verder in ons maandblad van juli 2017....
Ons maandblad voor augustus 2017
Pakistan:  Genezen van haat

Qabil Matar evangeliseert in de Pakistaanse provincie Khyber-Pakhtunkhw, de thuisbasis van vele radicale moslims. Wanneer de Taliban ondekt dat hij een evangelisatietraktaat bij zich heeft, wordt Qabil naar het trainingskamp van de Taliban gebracht, waar ze hem ondervragen, uitkleden, brutaal slaan en opsluiten in een badkamer.
's Nachts helpt een kennis hem te ontsnappen en twee uur later is hij thuis. Zijn vrouw, die bang was hem nooit meer terug te zien, huilt van vreugde. De volgende dag verhuist Qabil met zijn gezin naar een veilger oord.
Kort na de verhuizing hoort hij hoe Christenen over de hele wereld voor hem hebben gebeden tijdens zijn gevangenschap. De trouw van die biddende gelovigen brengt een verandering in de harten van Qabil en zijn vrouw. "Ik was bang," vertelt hij, "maar toen ik hoorde dat mensen voor me baden, werd ik aangemoedigd. Op dat moment besloot ik om terug te keren naar dezelfde regio om verder te evangeliseren. Mijn angst is weg!".

Lees zijn verhaal verder in ons maandblad van augustus 2017....
Jemen:  Het gevaar van dopen.

In een klein, slecht verlicht kantoor in het Midden-Oosten deelt Khaled de donkerste herinneringen van zijn leven als christen in Jemen. Onlangs is hij dit land ontvlucht met zijn vier kinderen. Hij is verrassend kalm wanneer hij begint te vertellen over zijn afkeer van de islam en de talloze gevallen van vervolging die zijn familie hebben ervaren als gevolg hiervan. Hij weet dat de pijn en het lijden die hij en zijn kinderen vandaag de dag voelen, niet voor niets is geweest. "Als ik denk aan ons verleden, geloof ik dat God ons voorbereid voor iets groters....om Hem te dienen," zegt de 48-jarige Khaled glimlachend. "Laag na laag van vervolging verandert Hij ons tot we op Hem lijken."
Khaleds verhaal van vervolging begint wanneer zijn geloof in de islam eindigt. De strenge opvoeding en mishandelingen van zijn vader jegens zijn moeder, hadden al scheuren gemaakt in zijn geloof. Na de terroristische aanslagen in Amerika op 9 september 2011 stortte zijn islamitsiche geloof volledig in...

Hoe hij Jezus leerde kennen, kan U lezen in ons maandblad van september 2017....
Ons maandblad voor september 2017
India:  Tot zijn laatste adem.

Jatya, een bleke maar energieke man woont in het zuiden van India. Hier wonen ook vrrl betaalde informanten van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS). Rss intimideert en dwingt christenen zelfs om zich terug naar hun nationale religie, het hindoëisme, te bekeren.
Eén van Jatya's waardevolste bezittingen is een pakketje vol foto's en krantenartikelen die vertellen over de acht keer dat hij geslagen werd omdat hij het evangelie deelde in zijn dorp. In 1992 weigerde Jatya een belofte te ondertekeken om te stoppen met evangeliseren. De plotie reageerde hierop door al Jatya's vingers te breken.
Drie jaar later werd hij door radicale Hindoes geslagen en naar het politiebureau meegesleurd. Hij bracht een week in de gevangenis door. De lidtekens op zijn linkerarm en hand herinneren hem voortdurend aan de derde keer dat hij werd vervolgd omwille van zijn geloof........

Wat er gebeurde, hoe hij doorzette en meer van deze moedige man, kan U lezen in ons maandblad van oktober 2017....
Ons maandblad voor oktober 2017
Ons maandblad voor november 2017
Vietnam:  Sterke groei aantal christenen in de bergen.

Van de ruim negentig miljoen inwoners van Vietnam is naar schatting 6 miljoen katholiek en daarnaast telt het land zo'n 600.000 protestantse gelovigen. Kerken in Vietnam zijn verplicht om zich te registreren bij de overheid.

Veel kerken weigeren dit omdat ze op die manierte veel aan banden worden gelegd. Zo mag je als kerk niet evangeliseren. Met name in de berggebieden is het christendom de afgelopen jaren sterk gegroeid. Veel etnische minderheden van de Hmong-groep bekeerden zich tot het christendom.

De Vietnamese overheid is bang dat deze christenen oppositie gaan voeren tegen de overheid en zet daarom veel voorgangers vast. Naar schatting zitten er zo'n tweehonderd christenen in Vietnam gevangen vanwege hun geloof. Sommigen van hen zitten straffen uit van meer dan vijftien jaar.


Lees het verhaal van een voorganger die al 13 jaar vast zit voor zijn geloof. U kan dit lezen in ons maandblad van november 2017....