UP
 
Home Over ons Onze projecten Deelnemen
Video's Links Contact Gebed
Projecten van de maand:
Augustus 2016: Straat-evangelisten bedreigd met gevangenisstraffen in Nigeria
De moslimgouverneur Nasir-El-Rufai van Kaduna stelde een wet voor die ervoor zorgen kan, dat straat-evangelisten beboet worden en pastors in de gevangenis worden gezet voor maximaal 2 jaar voor zogenaamde "belastende " prediking. Christenleiders in Nigeria hebben hun bezorgdheid geuit over deze "Religious Regulation bill", die in oktober naar de deelstaatregering werd gestuurd.
Het wetsvoorstel zou ook eisen dat pastors jaarlijks een preekvergunning moeten aanvragen. De kerkleiders vrezen dat de voorgestelde wetgeving, die van toepassing zou zijn op alle godsdiensten, inclusief de islam, een truc is om christenen te verstikken en te vervolgen onder het mom van onderdrukkend extremisme. De voorgestelde wet gaat in tegen de Nigeriaaanse grondwet en zal de prediking van het Evangelie onder druk zetten, als het in werking treedt. Dit zegt Rev. George Dodo, voorzitter van het chapter van de Christian Association of Nigeria in Kaduna.
Helpt U ons ook?

U kan hiervoor een gift storten op onze rekening, (klik hier) met vermelding " Straat-evangelisten". HVK is erg dankbaar voor uw steun!!.
 
September 2016: Trainer van pastors in Kenia.
De bedoeling is om twee seminars te houden over de theologie van het lijden. Ieder van de seminars duurt vijf dagen. Ze zullen gehouden worden voor 40 pastors, evangelisten en kerkleiders die werkzaam zijn in gebieden waar christenen de meeste kans hebben om vervolgd te worden en waar het gevaarlijk is om te evangeliseren. Het materiaal dat ze nodig hebben voor hun pastoraal of evangelisatiewerk zal mede verschaft worden. Onze collega's die in Kenia werkzaam zijn, kunnen onze steun gebruiken om de christenen daar ten dienste te zijn.
Helpt U ons ook?

U kan hiervoor een gift storten op onze rekening, (klik hier) met vermelding " Kenia". HVK is erg dankbaar voor uw steun!!.
 
Oktober 2016: Medische hulp voor Nigeria
Met dank mogen wij meewerken aan een medisch project dat hulp bied aan vele christenen, die zwaar verwond raakten tijdens rellen of aanslagen. In 2015 konden we zo meehelpen aan de behandeling van 323 broeders en zusters in verschillende landen.
Ook dit jaar willen we graag meewerken aan dit project. Dit keer denken we vooral aan de vele christenen in Nigeria die zo vaak te maken krigen met aanslagen.
Helpt U ons ook?

U kan hiervoor een gift storten op onze rekening, (klik hier) met vermelding " Medische hulp Nigeria".
Namens deze broeders en zusters in de Here, danken wij U voor uw steun!!
 
November 2016: Verdrukte christenen in Soedan
Een Europese christen hulpverlener staat terecht in Soedan. Omwille van de hulp die hij bood aan verdrukte christenen, wordt hij onder meer beschuldigd van ‘spionage’. Ook enkele Soedanese pastors worden samen met hem berecht.

Wil u hen helpen? U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Gevangenen".
Namens deze broeders en zusters in de Here, danken wij U voor uw steun!!
U kan dit ook doen ook door te schrijven via de website http://www.prisoneralert.com/pprofiles/vp_prisoner_248_profile.html of voor hen te bidden. U mag ook uw gebed sturen naar https://www.icommittopray.com/request. Deze boodschappen worden samengebundeld en aan hun gezinnen bezorgd.
 
December 2016: Nieuwe bijbels na aanslagen
Tijdens aanslagen in de Centraal Afrikaanse Republiek, zijn vele christenen hun Bijbel kwijtgeraakt. Met dit project willen we hen Gods Woord terugbezorgen.

Wil u hen helpen? U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Nieuwe bijbels".
Namens deze broeders en zusters in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Januari 2017: Gezinnen van martelaren
Vrouwen en kinderen van christenen die omwille van hun geloof gedood werden, of in de gevangenis zitten, hebben het vaak moeilijk. Vaak kunnen kinderen niet meer naar school omdat hun vader in de gevangenis zit. Er is een groot gebrek aan inkomsten, dus moet hun moeder extra werk zoeken. Soms wordt het gezin zelfs uit hun huis of uit hun dorp gezet.

Wil u hen helpen? U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Gezinnen martelaren".
Namens deze gezinnen, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Februari 2017: Stuur bijbels naar vijandige landen
Terwijl u dit leest, zou het kunnen zijn dat ergens ter wereld iemand een bijbel geeft aan een vervolgde gelovige. Dankzij onze internationale partners kunnen wij bijbels bezorgen aan christenen in 68 landen waar christenen vijandig worden bejegend. Velen van hen hebben nog nooit toegang gehad tot Gods Woord in hun eigen taal.
Om aan de grote nood aan bijbels te kunnen voorzien, ondersteunen wij het drukken, vertalen, kopiëren en verspreiden van bijbels voor volwassenen en kinderen in de landen waar we werken. De christenen die deze bijbels verspreiden, riskeren jaren van gevangenschap indien ze betrapt worden. Maar ze weten dat Gods Woord dit waard is.
Wil u mee helpen?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Bijbels".
Namens deze gezinnen, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Maart 2017: Bezoeken van gevangenen en hun families
Omwille van hun geloof worden vele broeders en zusters vastgehouden in gevangenissen. Met dit project willen onze collega’s hen en hun families regelmatig bezoeken en bemoedigen. Zij willen hen helpen om hun ogen op het kruis te houden gericht en zich niet laten verplichten zich te bekeren tot de islam. In het licht van Hebreeën 13:3, willen wij hier graag bij helpen.
Wil u mee helpen?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Gevangenen bezoeken".
Namens deze gezinnen, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
April 2017: Noord-Korea
Onze Zuid-Koreaanse zusterzending brengt het Evangelie ook aan Noord-Koreaanse vluchtelingen in Zuid-Korea. Belangstellenden worden verder onderwezen in de Bijbel. Velen willen nadien hun leven wijden aan het helpen van hun landsgenoten. Wij dragen graag mee in de kosten van hun opleiding. U ook?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Noord-Korea".
Namens deze gezinnen, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Mei 2017: India
Christendorpelingen smeken om water
Vervolgde christenen in het district Kandhamal, Odisha, worden dagelijks geconfronteerd met een gebrek aan schoon drinkwater. Vaak moeten ze dagelijks kilometers mopen en uren in de rij staan bij kleine putjes in hindoedorpen. Maar vele hindoes bedreigen en mishandelen de christenen en beletten hen om putwater te nemen. Ut wanhoop verzamelen de christenen dan water dat niet zuiver is, zelfs uit beken en sloten. Ze drinken ervan en kokne ermee waardoor velen ziek worden.
Samen met onze Australische zusterorganisatie willen we reageren op hun behoefte aan drinkbaar water. Dit doen we door materiaal te geven om diepe putten te graven waar de inwonders van drie of vier dopren in de buurt kunnen komen putten. Putten gegraven door gelovigen en gedeeld door niet-gelovigen helpt de christenen boverdien om de waarheid over christus te delen met hun buren en hen te laten zien dat ze niet nun vijanden zijn. Helpt U mee?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Water voor dorpen in India".
Namens deze gezinnen, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Juni 2017: Vietnam
Bijbelsmokkel
In Vienam worden bijbels nog steeds in het geheim gedrukt, omdat christenen naar Gods Woord hongeren in hun eigen dialect. 's Nachts verstoppen koeriers zich met hun motorfietsen in de jungle wachtend op hun kostbare lading bijbels, die vroeg in de ochtend aankomen. Als de vrachtwagen aankomt, worden de dozen met bijbels binnen de 10 minuten uitgeladen, stevig op de vele motorfietsen vastgemaakt en naar hun bestemming gebracht. Deze moedige mannen en vrouwen zijn vastbesloten om bijbles te vervoeren, ondanks het grote risico op gevangenschap. Om de bergdorpjes in Vietnam te bereiken met bijbels, zijn er bereidwillige gelovigen die de dozen vele kilometers op de schouders dragen. Ze moeten hiervoor klimmen en steile, met de hand aangelegde paden lopen en zelfs rivieren oversteken om bijbels in de dorpen te leveren.

Helpt U mee om de bewoners van de uitgelegen hoeken van Vietnam te bereiken met het Evangelie?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Bijbelsmokkel".
Namens deze bewoners, waarmee we verbonden zijn in de Here, danken wij U voor uw steun!!

 
Juli 2017: China: Gezinnen van martelaren

Wanneer christenen gevangen worden genomen, worden families verscheurd. Alimujuang Yimiti werd in 2008 veroordeeld tot 15 jaar gevangenis omdat hij zijn geloof deelde met de Oeigoerse minderheid in China. Zijn dochter, die baby was op het moment van zijn arrestatie, kent haar vader niet. Zijn zoon, die toen 6 jaar was, werd ervan overtuigd dat zijn vader een crimineel moet zijn. Zijn vrouw kan hem alleen zo af en toe bezoeken, voor 15 minuten per keer.
Deze christenfamilie, zowel als vele anderen, worstelen tijdens de gevanenschap van een geliefde. Naast het verstrekken van bijstand die is afgestemd aan de specifieke noden van elke familie, bemoedigen we ook familileden, die zich dikwijls heel eenzaam voelen. Wilt U meehelpen deze mensen te helpen?
U kan dit doen door uw gift te storten op onze rekening, (klik hier) met de vermelding " Gezinnen van martelaren".

Deze families danken U voor uw steun!!