Wie zijn wij?

missie

Geloven in Jezus Christus heeft hoe dan ook gevolgen. Overal en altijd. Wereldwijd worden om dat geloof christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord.

HVK (Hulp aan de Verdrukte Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen en hen verbind met christenen in België. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel.

Ontstaan

De Roemeense predikant Richard Wurmbrand zat veertien jaar in communistische gevangenissen vanwege zijn geloof in Christus. Na zijn vrijlating reisde hij de wereld over om de stem te zijn van vervolgde christenen. Door zijn getuigenis is het werk van HVK ontstaan.

Richard Wurmbrands getuigenis spoort ons dagelijks aan om naast vervolgde broeders en zusters te staan. HVK wil dit met dezelfde daadkracht en geloof doen als hij.

Onze overtuiging

HVK gelooft in de eenheid van het lichaam van Christus. Als christenen in België zijn we medeverantwoordelijk voor onze vervolgde broeders en zusters die lijden vanwege Zijn Naam. (1 Kor. 26-27)

Ook geloven wij dat de getuigenissen van vervolgde christenen de kerk in België aansporen om Jezus Christus te volgen en Zijn evangelie verspreiden. Ongeacht de gevolgen. (Hand 1:8)

Ons werk

HVK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doen we in verschillende regio’s en landen wereldwijd. We werken nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties.

Daarnaast geven we vervolgde christenen een stem en moedigen we de Belgische kerk aan met hun getuigenissen.